Boom BHV - Vertrouwen in Veiligheid
Schoonenburgseweg 11a 6611 AA Overasselt
info@boombhv.nl
Landelijke dekking en altijd op maat!
Bel ons vandaag
Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.30u — 17.30u

RI&E

Boom BHV > RI&E

Ontdek de cruciale rol van een maatwerk-RI&E in uw organisatie!

Is uw bedrijf of organisatie klaar om risico’s te minimaliseren en een veilige werkomgeving te waarborgen of heeft u een brief van ontvangen van de Arbeidsinspectie? Ontdek de sleutel tot een gezonde en productieve werkomgeving met een maatwerk-Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Wat is een RI&E?

RI&E staat voor Risico-inventarisatie en -evaluatie, een wettelijk verplicht instrument dat werkgevers helpt om de risico’s binnen hun bedrijf te identificeren en beoordelen. Het doel is duidelijk: het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving voor alle medewerkers.

Waarom is een RI&E belangrijk?

  1. Wettelijke verplichting: In Nederland is het uitvoeren van een RI&E wettelijk verplicht. Door hieraan te voldoen, voldoet jouw bedrijf aan de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden.
  • Risico’s identificeren: Een RI&E helpt bij het identificeren van potentieel gevaarlijke situaties en taken, variërend van fysieke gevaren tot psychosociale belasting. Dit stelt je in staat om proactief maatregelen te nemen.
  • Preventie van ongelukken: Door potentiële risico’s te erkennen en aan te pakken, draagt een RI&E bij aan het voorkomen van ongevallen en gezondheidsproblemen, wat resulteert in een hogere mate van medewerkerstevredenheid en productiviteit.

Waarom kiezen voor Boom BHV?

1. Branche specifieke kennis en ervaring

Elke sector brengt unieke risico’s met zich mee. Daarom bieden wij branche-specifieke kennis en ervaring. Of je nu actief bent in de bouw, gezondheidszorg, of een andere branche, wij passen onze expertise aan om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

2. Praktische oplossingen voor uw organisatie

Wij geloven in praktische oplossingen. De uitwerking van een RI&E gaat verder dan alleen het identificeren van risico’s; we bieden concrete en haalbare aanbevelingen om de veiligheid binnen jouw organisatie te verbeteren. Onze focus ligt op implementeerbare maatregelen die echt impact hebben waardoor het een positieve impact kan hebben op de bedrijfsprocessen.

3. Maatwerk voor uw unieke situatie

Geen enkele organisatie is hetzelfde. Daarom leveren wij maatwerk. Onze RI&E wordt afgestemd op de specifieke kenmerken van uw bedrijf, rekening houdend met de bedrijfscultuur, werkprocessen en toekomstige ontwikkelingen.

Contact of vrijblijvende intake plannen

Benieuwd wat de voordelen van een maatwerk RI&E voor uw organisatie zijn en hoe deze ook kan bijdragen aan het verbeteren van bedrijfsprocessen? Neem geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op! Ook kunt u dan een vrijblijvende intake met ons plannen, zodat we kunnen inventariseren wat de beste oplossing voor u is. Bel naar 024 358 06 05 of mail ons: info@boombhv.nl